Okçuluk Hareketleri : 01

DURUŞ HAREKETİ

Okçu rahat ve sakin bir pozisyonda, her ayağı atış çizgisinin her iki yanında, dik durmalıdır. Ayaklar omuz genişliğine kadar açık olmalı ve vücut ağırlığı her iki ayakta ve ayağın topuğu ile parmak uçları eşit olmalıdır. Bir kez duruş pozisyonu sağlandıktan sonra her atışta aynı tutarlılıkta olmalıdır.

Okçuluk Hareketleri : 02

YAYI TUTUŞ HAREKETİ

Yayı, kabzanın ortasına işaret parmağınız ile baş parmağınızın arasına, kabzayı tutan ellerinizin ortasına gelecek şekilde yerleştiriniz. Çekiş esnasında baskı başparmaktaki kasın üzerinden alınmalı ve direk olarak bileğe verilmelidir. Başparmak ve diğer parmaklar serbest kalmalıdır.

Okçuluk Hareketleri : 03

OKU TAKIŞ HAREKETİ

Yaya, oku yerleştirirken kirişin üzerindeki iki nokta (aralık noktası ) arasına gelecek şekilde yerleştiriniz. Oku üzerindeki farklı olan tüy size doğru olduğuna ve ok aralığının iyice oturduğuna emin olunuz. Oku ok yatağına yerleştiriniz.

Okçuluk Hareketleri : 04

YAYI KALDIRMA HAREKETİ

Yayı tutan kolunuzu, kol pozisyonunu kurmak için kabzaya doğru itiniz, sonra yayı tutan kolunuzu yukarı kaldırarak geriye çekiniz. Mutlaka öndeki omzunuzun alçak pozisyonunu koruyunuz.

Okçuluk Hareketleri : 05

YAYI ÇEKİŞ HAREKETİ

Çekiş mesafesi kısalırken, omzun yukarı ya da geriye doğru rotasyon yapmasına izin verilmemelidir. Yayı çeken kolunuzun dirseğini yukarıda tutunuz, bu yayı tam güçle çekerken sırt kaslarına ihtiyaç olduğu zaman onların harekete geçmesine yardımcı olacaktır.

Okçuluk Hareketleri : 06

NİŞAN ALMA HAREKETİ

Yayı çektikten sonra nişan almaya yarayan arpacığımızı hedefin tam ortasına getirmemiz gerekiyor. Burada emin olmamız gereken yayı tam çekmemiz arpacığı hedefin tam ortasına getirerek yayın düz durduğuna emin olmamız gerekiyor.

Okçuluk Hareketleri : 07

OKU BIRAKIŞ HAREKETİ

Oku doğru şekilde serbest bırakmak için, kirişi tutan parmaklarınızın, kirişin parmakların üstünden kaymasına izin verilmelidir. her üç parmakta aynı anda serbest bırakılmalıdır. Bırakma doğru yapıldığında, sırt kasları kolu geriye doğru çekerken el geriye doğru hareket etmelidir.

Share This